Beschrijving

 

Hypericum wordt ook wel hertshooi of sint-janskruid genoemd. De Hypericum inodorum ‘Magical White’ is een geslacht uit de hertshooifamilie (Hypericaceae).

Eerst geeft de Hypericum inodorum ‘Magical White’ mooie gele bloemen van juni tot ongeveer september en daarna worden mooie witte besvormige vruchten gevormd. De vruchten worden steeds donkerder en verkleuren uiteindelijk naar zwart en drogen in. Deze hertshooi zaait niet uit en woekert niet. Zowel de bloemen als de besvormige vruchten worden veel in boeketten verwerkt.

De bessen van de Hypericum inodorum ‘Magical White’ zijn iets kleiner dan die van de Hypericum inodorum ‘Magical Red’. Dat geldt ook voor de bladeren en het struikje in zijn geheel.

De hertshooi geeft de voorkeur aan een zonnige, warme plek en kan goed tegen droogte. In de winter blijft het blad deels zitten. Dat is mede afhankelijk van de hoeveelheid vorst. In het voorjaar worden de oude bladeren vervangen door nieuwe. Voor het gemak heb ik bij de specificaties aangegeven dat dit een bladverliezende struik is.

Je kan de Hypericum inodorum ‘Magical White’ in het voorjaar (maart) tot 10 a 20 centimeter boven de grond terugsnoeien.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloemkleur: geel (daarna witte vruchten)

Bloeiperiode: juni – september

Eigenschap: bladverliezend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal

Hoogte: 80 cm

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: nee

Winterhardheid: -15 ºC