Beschrijving

 

Hypericum wordt ook wel hertshooi of sint-janskruid genoemd. De Hypericum inodorum ‘Magical Red’ is een geslacht uit de hertshooifamilie (Hypericaceae).

Eerst geeft de Hypericum inodorum ‘Magical Red’ mooie gele bloemen van juni tot ongeveer september en daarna worden mooie rode besvormige vruchten gevormd. De vruchten worden steeds donkerder en verkleuren uiteindelijk naar zwart en drogen in. Deze hertshooi zaait niet uit. Zowel de bloemen als de besvormige vruchten worden veel in boeketten verwerkt.

De bessen van de Hypericum inodorum ‘Magical Red’ zijn iets groter dan die van de Hypericum inodorum ‘Magical White’. Dat geldt ook voor de bladeren en het struikje in zijn geheel.

Deze hertshooi geeft de voorkeur aan een zonnige, warme plek en kan goed tegen droogte. In de winter blijft het blad deels aan de struik zitten. Dat is mede afhankelijk van de hoeveelheid vorst. In het voorjaar worden de oude bladeren vervangen door nieuwe. Voor het gemak heb ik bij de specificaties aangegeven dat dit een bladverliezende struik is.

Je kan de Hypericum inodorum ‘Magical Red’ in het voorjaar (maart) tot 10 a 20 centimeter boven de grond terugsnoeien.

 

Specificaties

 

Bladkleur: groen

Bloeiperiode: juni – september

Bloemkleur: geel (daarna rode vruchten)

Eigenschap: bladverliezend

Geurende bloem: nee

Grondsoort: normaal

Hoogte: 1 meter

Standplaats: zon/halfschaduw

Trekt bijen aan: nee

Winterhardheid: -15 ºC